YINYOGA lärarutbildning – 100 tim

med ayurvedisk inriktning


Yinyogalärarutbildningen på 100 tim är en utbildning  som innehåller Yinyoga Grundutbildning och två valfria av våra fem temasteg.


Den här utbildningen passar dig som vill ha mer än en Grundutbildning och möjlighet att skräddarsy en yinutbildning som passar dig.

Grundutbildningen kan du välja att gå i Stockholm eller Göteborg. Resterande helger är i Stockholm. Efter avslutad 100-timmarsutbildning erhåller du ett diplom och är fullt redo att undervisa yogaklasser. Om du inom 3 år går ytterligare 3 steg så byter vi ut till ett 200-timmars diplom.

Välj två av följande fem temasteg:
❥ Anatomi/Ayurveda
❥ Chakra/Pranayama
❥ Restorative/Yoga Nidra
❥ Meditation/Yogafilosofi
❥ Det inre ledarskapet

Pris, anmälan & betalning


Ny utbildningsstart 2024!

Välj om du vill gå Grundutbildningen i Stockholm eller Göteborg:

Datum, anmälan och pris

Tid: 9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag). Lunch mellan 12.00-13.15.
Pris: 6.700 kr inkl moms. Samma pris för eventuell livesänd utbildning.

STOCKHOLM
Datum:
11-14 januari 2024
Lärare:
Pernilla Cristvall & AnneSophie Sjöblom
Plats: YogaDevi,Pontonjärgatan 36, Kungsholmen

GÖTEBORG
Datum:
18-21 jan 2024
Lärare:
Inga-Lill Erlandsson
Plats:
Yogastudion Vegagatan 16, Göteborg

Välj två av följande temasteg:

❥ Yinyoga Ayurveda & Anatomi 8-10/3 2024
❥ Yinyoga Chakra & Pranayama
12-14/4 2024
❥ Yinyoga Restorative/Yoga Nidra 31/5 – 2/6 2024
❥ Yinyoga Yogafilosofi & Meditation 6-8/9 2024
❥ Yinyoga & Det inre ledarskapet 11-13/10 2024

Lärare: Pernilla Cristvall & AnneSophie Sjöblom

Tid: 9.00 till 16.30 (till kl 16 på söndag)
Lunch mellan 12.00-13.15

Plats: YogaDevi,Pontonjärgatan 36, Kungsholmen
Vi har små personliga grupper.

Pris: 18.000 kr (inkl moms)

1. Mejla in till tt@yogadevi.se vilka tre temasteg du vill gå för att säkerställa att det finns plats.
2. Efter bekräftelse bokar och betalar du in anmälningavgiften på 2.500 kr. När du betalat in anmälningsavgiften är du anmäld och bokad på utbildningen. Resterande del ska vara betald senast 2 veckor innan utbildningsstart. Vill du delbetala? Mejla till tt@yogadevi.se. Se våra boknings- och betalningsvillkor.

Mejla in anmälningavgift här!
Betala slutavgift här!

Yinyogautbildningen innehåller:

Ingår i Yogalärarutbildningen 100 tim i Yinyoga:

★ Yinyoga Grundutbildning, torsdag-söndag

★ 2 temafördjupningshelger, fredag-söndag

★ Gediget kursmaterial

★ Diplomeringscertifikat på 100-timmars Yinyoga Yogalärarutbildning efter avslutad utbildning med 85% närvaro samt inlämnande av hemuppgifter.


Utbildningen innehåller

Kursmaterial :: Passupplägg och förinspelade yinyogapass
Du får en pärm där du fyller på med ett gediget kursmaterial som du får av oss under utbildningens gång. Du får även lära dig hur du själv bygger upp pass och vad du bör tänka på.

Baskunskaper och yinyogans alla positioner :: Att använda stöd och ta sig säkert i och ur en yinyogaposition
Du får grundläggande kunskaper i yinyogans positioner både med och utan stöd. Vi kommer att göra många yinyogapass under de fyra dagarna vi ses för att du själv ska få djupare erfarenhet. Var kommer yinyoga från och var har den sina rötter? Du får veta mer om yinyogans historia och dess ursprung. Hur närmar vi oss yinyogan rent anatomiskt, då vi aktiverar andra system i kroppen än vid vanlig träning. Vi kommer åt bindväven och nervsystemet och du veta hur vi gör aktiverar de delarna på ett säkert sätt. Vi går grundligt igenom yinyogans positioner och kikar på varianter både med och utan stöd/props samt går igenom kontraindikationer. Lika viktigt som själva positionen i sig är det att guida på ett korrekt och säkert sätt både i och ur positionerna. Vi jobbar två och två i de olika positionerna för att få möjlighet att öva.

 Två valfria temasteg enligt nedan:

Ayurvedisk inriktning :: Hitta balans och hälsa
Ayurvedan och yogan är systervetenskaper som tillsammans ger en stabil och balanserad grund att utgå från både i livet och i yogapraktiken. Du kommer under utbildningen att få grundläggande kunskaper i Ayurveda som du har nytta av både att förstå dig själv och andra bättre. Vi är alla unika individer, så även på yogamattan, det är något vi tar hänsyn till när vi undervisar så att yogan anpassas efter var och ens olikheter som kroppstyp, livssituation och andra behov. Både Ayurveda och yoga är upplevelsebaserat och du får därför en Ayurvedisk Hälsorådgivning, som vi har i samarbete med Skandinaviska Ayurvedaakademin, i början av utbildningen. De råd du får lever du med under utbildningens gång och får på så vis en egen erfarenhet och upplevese av vad Ayurvedan kan bidra med för att skapa balans och få bättre hälsa.

Yinyogans anatomi :: Bindväv, skelettvariationer och nervsystemet
I yinyogan stannar vi i ett avslappnat läge under en längre tid. Vi aktiverar inga muskler utan istället kommer bindväven att vara i fokus. Vi tränar helt enkelt bindväven i kroppen. Den är ett nät som håller ihop hela kroppen. Från topp till tå. Den är sammanlänkad genom hela kroppen. Ju äldre vi blir desto mer torr och stram blir bindväven, vi blir stelare helt enkelt. Yinyogan hjälper oss att hålla bindväven smidig och mjuk. Vi tittar djupare in på bindväven och dess funktioner. Vi kikar på olika kroppar ur ett ayurvedisk synsätt med olika skelettvariationer och mjuk- eller stelhet i leder. När utsätts vi för kompression i skelettet och när är det stelhet det handlar om. Vi ser hur vi kan jobba med stöd och olika positioner för olika förutsättning för att få största möjliga effekt av yinyogan. Du får grundläggande kunskaper om nervsystemet och vagusnervens betydelse i yinyogan och hur vi kan hjälpa kroppen och sinnet till mer avslappning och balans.

Kroppens subtila energisystem :: Chakra
Vi består av mer än den fysiska kroppen som vi kan se och ta på. I varje människa finns livsenergi, prana, som ger oss liv. Prana flöder i kroppen i energikanaler som heter nadis. De ställen i kroppen där många nadis möts kallas energicenter eller chakra. Vi påverkas ständigt av livet och det tar sig uttryck i vårt energisystem. Vi har all möjlighet att medvetandegöra och även påverka vårt energisystem på olika vis och med olika metoder. Det här tittar vi djupare in i under utbildningens gång.

Pranayama :: Stillar sinnet & balanserar vårt energisystem
Ett sätt att påverka vårt energisystem och även vårt sinne är via andningen. Det finns många andningsövningar som hjälper oss att stilla sinnet och enklare komma till ett meditativt tillstånd. Du får utifrån din ayurvediska principer och pulstagning en egen personlig praktik av pranayamaövningar. Pranayama är ett verktyg enligt den 8-faldiga vägen som hjälper till att lugna sinnet och därmed en god förberedelse för meditation.

Restorative/Yoga Nidra :: Guida till ett djupare tillstånd
Detta temasteg har som intention att fördjupa dina yinyogaklasser med restorativeyogapositioner och Yoga Nidra för att guida till ett djupare vilotillstånd.
Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur Iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador med fokus på vårt energisystem. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess.

Yoga Nidra är en kraftfull guidad meditationsteknik som går på djupet och utförs liggandes i savasana eller i Restorativeyogaposer. I Yoga Nidra tränar vi oss i att förbli medvetna samtidigt som vi sänker frekvensen till ett djupt vilotillstånd, vilket är läkande för både kropp och sinne.

Yogafilosofi :: Vår sanna natur
Rötterna som är flera tusen år gamla och som hjälper oss att förstå oss själva och vår omvärld bättre. Allt är föränderligt och allt som kan förändras är inte den du tror du att du är. Vi bygger en identitet från vi föds och en personlighet som vi sedan inte har förmåga att se bortom. Yogan handlar om att hitta hem till sig själv. Sökandet börjar att gå inåt, inte att söka utanför sig själv. Under utbildningen kikar vi även på de gamla skrifterna men även hur vi kan ta till oss all visdom idag och låta oss transformeras att gå bortom sinnet och våra tankar. Vi får en annan förståelse och förhållningssätt och därmed en djupare kontakt med vår sanna natur, intuition och vårt hjärtas längtan.

Meditation :: Medveten närvaro
Hur mediterar vi? Det finns en mängd olika möjligheter att utöva meditation liksom det finns yogaformer. Meditation är en övning där vi riktar vår uppmärksamhet inåt för att uppnå ett tillstånd av lugn i sinnet. Vi går igenom olika meditationstekniker som passar bra att integrera med yinyogan,

Det unika ledarskapet :: Konsten att leda sig själv och andra
Kanske du vill dela med dig av dina insikter och upplevelser av yoga men inte riktigt känner dig säker i din ledarroll att leda eller guida andra? Vi går vi igenom lärarrollen (ansvar och förväntan) och möjligheten att se sig själv som ett personligt varumärke. Vi övar också på att möta oss själva och omvärlden med ett coachande förhållningssätt för att låta våra elever få egna insikter och därmed växa och utvecklas i sin egen takt. Att våga tro på varje individs egna resurser och möjligheter. Vi tittar också lite djupare på sin egen roll som ledare. Varför eller syftet till att vi vill undervisa yoga? Vad vi vill förmedla och för vem?